Många klagomål vid köp av begagnade bilar

När man ska köpa en bil är det många som tipsar om att köpa en begagnad. Att köpa just en begagnad bil är bra i många avseenden. Men när man köper en bil som inte är helt ny, bör man vara extra försiktig med vem man köper den ifrån.

567889-used-car-isolated

Vi har tidigare skrivit ett inlägg om att det kan vara bra att köpa en begagnad bil när man ska köpa bil.

”Men ett tips är att kolla på begagnade bilar hos Bilweb i och med att begagnade bilar alltid är billigare än en helt ny. Men behöver absolut inte vara sämre för det, om vi säger så, utan snarare tvärt om!” Läs mer.

Många klagar på köp av begagnade bilar

Och visst är det så att begagnade bilar oftare är bättre att köpa en nya. Nya bilar förlorar nämligen sitt ursprungliga värde väldigt snabbt och köper man istället en relativt ny begagnad bil, får man inte samma värdeminskning. Men begagnade bilar kan även innebära en del problem. I BLT kan man läsa att ett utav de vanligaste problemen som Blekinges konsumentvägledningar kommer i kontakt med är just köp av begagnad bil. Runt 13 procent av de klagomål som Blekinge fick in förra året handlade om köp av begagnad bil. På grund av detta råder Konsumentverket bilköpare att välja en bilhandlare med gott ryckte när de ska köpa bil. Helst ska man gå till någon som är ansluten till Motorbranschens riksförbud. Vilka problem som köparna har med de begagnade bilarna framgår inte av artikeln. Men det skulle kunna handla om att säljaren inte varit helt ärlig med bilens skick och att köparen känner sig allmänt lurad.