Allt populärare med att leasa bil

För många människor är det en självklarhet att ha bil. Genom att det nu blivit allt enklare och populärare att leasa en bil. Kanske kommer vi alla i framtiden att enbart leasa våra bilar, som vi redan gör med våra telefoner med våra abonnemang.

1709435-new-jaguar-luxury-car-on-displayAtt köpa en bil för några tusenlappar på blocket är det inte så många som gör längre. Det blir ofta en affär där man behöver besöka verkstan många gånger samt att en äldre bil är mycket mindre bra för miljön. Och visst ska vi tänka på miljön. Men, om man känner att man vill ha en mer modern bil som även är bekväm att åka i och snygg att se på, men kanske inte har pengarna att lägga ut så är det otroligt smart att välja att leasa en bil. Att det även är ett inte så bra andrahandsvärde på bilar gör det ännu bättre att inte äga bilen utan bara hyra den. Visst, se till att få en bra försäkring och väljer du att handla vinterdäck på nätet kan du även där komma billigare undan.

Tre års leasing

För att hyra en bil är det ofta samma villkor för de olika bilföretagen skriver hd.se. Man brukar prata om att man hyr en bil under tre år och att man får 4500 mil att åka för, om man överstiger dessa mil betalar man extra för de som tillkommer. Ska man köpa en bil på lån så behöver man lägga in 20 % själv, vilket även är en faktor som spelar in att man bör leasa en bil. Om man trivs med sin bil efter att ens prenumeration gått ut kan man självklart välja att köpa loss bilen, för visst är det mest ekonomiskt om man har samma bil livet ut? Dock är det inte så många som har det utan man vill gärna byta bil ofta då det ständigt tillkommer nya modeller på marknaden. Men, känner man att man vill kan koll på sin månadskostnad samt få allt fixat åt sig så är en privatleasing något man bör fundera på. Dock även viktigt att tänka på att man måste ah den under hela bindningstiden, frö annars kan det stå en dyrt.